Lenguajes de programación (medio "Off Topic")

Tenemos a nuestra disposición decenas de aplicaciones que se convierten en herramientas indispensables para nuestra afición...
Responder
Nirgal
Usuario
Mensajes: 363
Registrado: 23 Ago 2005, 12:29
Ubicación: Landete, Cuenca

Lenguajes de programación (medio "Off Topic")

Mensaje por Nirgal »

Estava a punt d'enviar-li a a Joan Català açò a través de privat, ja que es un poc "off topic", però pensant-ho be, ací tampoc estorba i sempre li pot interessar a més gent.

El llenguatge de programació del que et vaig parlar es diu Processing, i pots vore tota la referència i exemples - desde simples a molt currats - ací:

http://processing.org/

Està pensat sobre tot per a coses visuals, però la veritat és que resulta un llenguatge prou simple per a la gent que no som programadors, al menys per a les qüestions gràfiques. Amb un amiguet de València, que no li dóna a l'astronomia però sí a la programació, anem a vore si fem algo similar al Radio SkyPipe però que funcione a linux.

En realitat l'estem fent a mitges entre processing i Gambas, que pot ser un poc cutre, però és funcional.
tres palos de PVC, 7 metres de cable y una arradio.
Avatar de Usuario
joancatala
Usuario
Mensajes: 134
Registrado: 01 Ago 2008, 12:42
Ubicación: Benicàssim

Mensaje por joancatala »

bones,
un any més tard he tornat a caure en aquest post :-)
volia preguntarte si teniu ja algun resultat?...
Jo puc fer una aplicació amb python i TK molt fàcilment si em passeu els comandos del processing podem muntar algo xulo.

salut,

joan
Clau GPG: https://joancatala.net/gpg
"Linux is something for Windows haters, BSD is something for Unix lovers".
Nirgal
Usuario
Mensajes: 363
Registrado: 23 Ago 2005, 12:29
Ubicación: Landete, Cuenca

Mensaje por Nirgal »

Pues ara mateix tinc el arduino més o menys funcionant amb els comandos bàsics de LX200 per moure el telescopi, de forma que pot funcionar autonomament, amb un teclat PS/2 conectat directametn a l'arduino o concectat a l'rdenador.

I a la banda de l'ordenador per a ra tinc fet un sftware de control bàsic en gambas (supose que el conèixes, es una mena de visual basic per linux), però he fet proves en un parell de programes que gasten el protocol LX200 (wxastrocapture y gq-astrocam) i funcionen els dos.

Em faltes coses, encara no m'he posat a fer proves d'autoguiat, per exemple, per acabar d'ajustar les velocitats, i el goto encara no m'he posat en ell, més que un parell de detalls.

Precissament volia anar publicant ja alugna coseta, però ara esperaré un parell de setmanes, que estem al començament de curs i hi ha prou d'embolic pel mig.

Alguna foto de l'animalet, aci: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 4a83a04ff1
tres palos de PVC, 7 metres de cable y una arradio.
Responder