• Taller de fabricació d'espills - Primera part

    Publicación: 10-06-2023
    Imagen noticia Gran èxit en el taller sobre fabricació d'espills per a telescopi impartit per Adolfo Muiños, soci de la Societat Astronòmica de Castelló (SAC). Avui, a la seu de la SAC s'ha impartit la primera part d'aquest taller que ofereix als socis l'oportunitat de conèixer i aprendre les tècniques necessàries per a la fabricació d'espills per a telescopis.

    Durant aquesta primera sessió, Adolfo Muiños ha mostrat als assistents com polir el vidre per aconseguir la curvatura necessària. Ha explicat detalladament els moviments i les tècniques requerides, i ha permès als participants practicar-les per aconseguir un resultat òptim. A més, ha compartit els principis bàsics de funcionament de l'aparell de Foucault i ha muntat un en directe per mostrar les imatges que es poden observar a través d'ell. Aquestes imatges permeten analitzar la superfície de l'espill per verificar-ne la seva parabolicitat.

    Els participants han mostrat interès en aprendre a fabricar els seus propis telescopis. La passió i el coneixement d'Adolfo Muiños en aquest àmbit han estat aclamats pels assistents, que l'han valorat moltíssim.

    El taller de fabricació d'espills per a telescopis ofereix una oportunitat única per als amants de l'astronomia d'aprofundir en aquesta apassionant afició. Fabricar un telescopi des de zero és un desafiament gratificant i amb aquest taller, els assistents han adquirit algunes habilitats necessàries.

    La segona part del taller està programada per a la propera setmana i els assistents ja l'esperen amb entusiasme. En aquesta segona sessió, es tractaran altres aspectes de la fabricació i calibració dels espills. S'espera que aquesta continuació sigui igualment enriquidora i emocionant com ho ha estat la primera part del taller, brindant als participants l'oportunitat d'aprofundir encara més en els seus coneixements i habilitats relacionats amb els telescopis i l'astronomia.

    La Societat Astronòmica de Castelló (SAC) continua oferint aquests tipus de tallers i activitats per a fomentar l'interès i l'aprenentatge en l'àmbit de l'astronomia. Amb iniciatives com aquesta, els socis tenen l'oportunitat de créixer com a astrònoms aficionats i de gaudir plenament del fascinant món de l'Astronomia.