• Gran èxit de la SAC a l'observació pública del Planetari de Castelló

    Publicación: 28-07-2023
    Imagen noticia Castelló, 26 de juliol de 2023 - Aquesta setmana, el Planetari de Castelló va ser l'escenari d'una gran observació pública que va captivar l'atenció de grans i petits. L'esplanada davant del Planetari es va convertir en el punt de trobada per als amants de l'astronomia que van gaudir d'una experiència única sota el cel estrellat. Aquest esdeveniment forma part de les observacions públiques que se celebren tots els dimecres de juliol i agost en el mateix lloc, amb la imprescindible col·laboració de la Societat Astronòmica de Castelló.

    En aquesta ocasió, sis socis de l'Associació van unir esforços amb dos telescopis Schmidt-Cassegrain, un refractor i un Maksutov per permetre a tot el públic admirar els meravellosos secrets del cel nocturn. La participació dels socis va ser fonamental per oferir una experiència fascinant als assistents.

    L'entusiasme que va despertar l'observació va superar totes les expectatives, i aviat es van formar llargues cues d'interessats que desitjaven contemplar els objectes celestials a través dels telescopis. La Lluna, amb els seus cràters i mars, va ser un dels primers punts d'interès que va captar l'atenció del públic. Després, el cúmul globular M13 va sorprendre amb la seva espectacularitat, mentre que la brillant estrella doble Albireo va despertar l'admiració de tots els presents.

    Però, sense cap dubte, el clímax de la nit va arribar quan el majestuós Saturn, amb els seus anells característics, va aparèixer al cel. La fascinació era evident en els rostres dels observadors mentre els socis explicaven detalls sobre aquests increïbles fenòmens celestials.

    L'observació pública també va ser una oportunitat per a l'Associació per donar a conèixer la seva tasca i treball en la promoció de la ciència de l'astronomia. Diversos assistents es van mostrar interessats en participar en futures activitats organitzades per l'Associació, demostrant el seu desig d'aprofundir en el meravellós món de l'astronomia.

    Al final de la nit, el públic va quedar molt satisfet i encantat amb les explicacions i atenció dels socis que van col·laborar amb els seus telescopis. L'èxit d'aquesta observació pública ha reafirmat el compromís de l'Associació amb l'educació i la divulgació de l'astronomia, així com la seva capacitat per captivar i inspirar a la comunitat local.

    Amb la promesa de més observacions fascinants i descobriments celestials, la Societat Astronòmica de Castelló continua convidant a tothom a participar en aquesta meravellosa aventura per les estrelles. Perquè, en definitiva, l'astronomia és un viatge que mai deixa de sorprendre'ns.