• Rècord de visitants a l'observació publica de la SAC al Planetari de Castelló

    Publicación: 07-08-2023
    Imagen noticia Castelló, 2 d'agost de 2023 - Aquest dimecres, la SAC al Planetari de Castelló , va ser novament punt de trobada per als entusiastes de l'astronomia en una observació pública esperada amb gran expectació. L'activitat, que es realitza cada dimecres, va superar totes les previsions, atraient un nombre rècord de visitants en lo que portem d'estiu que desitjaven explorar el fascinant món del cel nocturn. Amb l'ajuda de diversos telescopis, l'esdeveniment va ser una experiència inoblidable per a tots els assistents.

    En aquesta ocasió, dos telescopis Schmidt-Cassegrain, un Ritchey-Chretien RC, un Newton i un Dobson van ser plantats en la explanada davant del Planetari. Aquesta variada gamma de telescopis va permetre als visitants contemplar els objectes celestials amb detall i claredat, oferint una visió encisadora de l'univers.

    A més dels punts d'interès de les observacions anteriors, aquesta setmana també es va centrar l'atenció en M15, un cúmul globular situat a la constel·lació de Pegasus. L'observació d'aquest objecte va ser especialment aclamada pels assistents, ja que els va permetre endinsar-se en les profunditats misterioses de l'espai exterior.

    Així mateix, com a divertida anècdota de la nit, els observadors van rebre una visita inesperada: les famoses Barbies que van compartir el seu interès per l'astronomia amb els socis col·laboradors. Aquest moment es va convertir en el punt culminant de la nit i va generar rialles i bons records per a tots els presents.

    A més dels telescopis, alguns socis de l'Associació van entretenir a la gent que esperava a fer cua amb explicacions i anècdotes curioses sobre el cel. Van ensenyar als assistents com localitzar la famosa Estrella Polar i altres constel·lacions, així com curiositats sobre els planetes i el funcionament dels telescopis. Aquesta interacció va ser molt ben rebuda pel públic, que va agrair la dedicació dels socis en compartir el seu coneixement i passió per l'astronomia.

    Amb cada setmana que passa, l'observació pública al Planetari de Castelló demostra ser un èxit rotund i continua sent una oportunitat única per a tots els curiosos de la ciència i l'astronomia. L'Associació espera amb entusiasme la propera setmana per a una nova i apassionant aventura per les estrelles.